nedelja, 23. oktober 2016

Kokosova pita... / Coconut pie...

Evo končno nova objava po dolgem času, pa še to ne bi bila, če ne bi včeraj mami prepovedala, da me mora počakati, da pridem domov, ker bi rada  kokosovo pito objavila na blogu...
Ta recept je že star okoli 20 let in smo ga vedno pekli, če smo potrebovali veliko sočnega peciva za kakšen rojstni dan ali praznike...
Drugače je recept narejen tako, da mora en biskvit beli in en črni... za čim manj komplikacij in prihranek časa, pa sva se odločili kar za črnega...


Potrebujemo:

Biskvit:
  • 5 jajc
  • 14 žlic sladkorja
  • 14 žlic mleka
  • 14 žlic olja
  • 14 žlic ostre moke
  • 1 pecilni
  • 1 žlica kakva
Krema:
  •  1 l mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice ostre moke
  • 20 dag kokosa

Glazura:
  • 10 dag čokolade v prahu
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag masla
  • 0,5 dcl vode

Pripravimo sestavine za biskvit.


  Ločimo beljake in rumenjake.


Stepemo sneg.


Preostale sestavine zmešmo skupaj.


Dodamo sneg.


Pekač namažemo z oljem ali maslom (30 x 36 cm).


Vlijemo polovico mase.
Pečemo na 180°C cca 10 minut.


Pripravimo sestavine za kremo.


Mleko pristavimo na ogenj in dodamo sladkor.


Ko se segreje dodamo moko in mešamo.


Na koncu dodamo kokos in mešamo dokler se ne zgosti.
Če je premalo gosto dodamo  moko.


Vlijemo v pekač.


Takoj zatem po kremi polijemo preostalo maso za biskvit.
Pečemo 20 minut.


Pripravimo sestavine za glazuro.


Na vodni kopeli stopimo maslo.


Dodamo preostale sestavine.


Ko se pita nekoliko ohladi polijemo glazuro.


Pustimo v hladilniku par ur oz. čez noč.
Prijetno sladkanje želim!







Ni komentarjev:

Objavite komentar