sobota, 24. marec 2018

Lešnikova torta brez peke (5 sestavin)... / No bake hazelnut cake (5 ingredients)...

Nekaj časa že nisem pekla, zato sem se pa zadnjič sredi Lidla odločila, da bi lahko naredila eno hitro tortico brez peke...Oklevala sem, ali bi raje sadje ali čokolado z lešniki...ali pa mogoče kar oboje spravim v tortico....hmmm...Ker še vseeno ni tista glavna sezona za sveže sadje, sem se odločila, pa naj bo samo čokolada z lešniki...in ravno ko tole pišem, sem se spomnila, da imam v shrambi še kozarec višenj...jaooo!!! No, bo pa za drugo tortico :D...

Lešnikova torta brez peke je super enostavna, vzame vam zelo malo časa in zelo malo sestavin. Je odlična osnova za vse tortice brez peke, okuse pa lahko nato kombinirate do onemoglosti :)




Potrebujemo:

Podloga:

- 200 g keksov
- 200 g masla

Krema:

- 500 g mascarpone
- 400 ml sladke smetane
- 400 g vaše najljubše čokolade, ali višek čokoladnih jačk, božičkov, zajčkov (pri nas to ne obstaja:P)

Pripravimo sestavine za podlago.


Kekse zmeljemo, maslo stopimo in zmešamo skupaj.


Pripravimo tortni obod (22 cm). Piškotno dno potlačimo s pomočjo žlice ali kozarca.
Pustimo 1 uro v hladilniku, da se strdi.


Pripravimo sestavine za kremo.


Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se nekoliko ohladi.


Stepemo smetano.


Mascarpone in čokolado zmešamo. Na koncu primešamo smetano.


 Maso vlijemo na piškotno dno. Pustimo čez noč v hladilniku (ali vsaj par ur če je kriza). Okrasimo po želji.


Prijetno sladkanje!







 English version!

We will need:

Cookie bottom:

- 200 g of cookies
- 200 g butter


Cream:

- 500 g mascarpone
- 400 ml of sweet cream
- 400 g of your favorite chocolate, or if you have any leftovers of chocolate eggs, Christmas chocolate, rabbits (this is not possible in my house: P)


- Prepare ingredients for cookie biscuits.
- Grind the cookies, melt the butter and mix together.
- Prepare the pestle (22 cm). You can help yourself with a spoon or glass to push the cookie part on the bottom. Put it in the fridge for 1 hour.
- Prepare ingredients for the cream.
- Melt the chocolate over the water bath.
- Whip the cream.
- Mix mascarpone and chocolate. At the end add the cream.
- Pour the mass on the cookie bottom. Leave overnight in the refrigerator.  

Use any kind of decoration you wish.



















Ni komentarjev:

Objavite komentar