Nikoli nisem marala Jaffa piškotov. Zame imajo preveč umetni okus. Že ko sem bila majhna zgaga sem se jim izogibala, sedaj pa sploh, ko sem malo večja :P ...
Ko sem pred parimi leti dobila v roke ta recept, sem bila navdušena nad polnim in sočnim okusom pomaranče, ki ga v Jaffa piškotih ne boste nikoli dobili. Če ste ljubitelji pomaranč in sočnega peciva, so domače Jaffa rezine pravi odgovor.
Že na fotografijah lahko zasledite zelo sočno strukturo peciva in pričakujte izredno zadovoljne goste, jaz sem že pri prvem obisku morala napisati recept :) ...
Biskvit:
Nadev:
Preliv:
Pripravimo jajca, mleko, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Vse sestavine zmešamo skupaj.
Pripravimo pekač in peki papir.
Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180°C.
Zmrznjene pomaranče narežemo na majše konce in jih damo v blender. Zmeljemo z lupino. Pomaranče lahko razrežemo še predem jih zmrznemo, edini problem je, da potem izgubi več tekočine. Večje kose ponovno zmeljite.
Pripravimo vodo, vanilijev sladkor, sladkor in džem.
Vse sestavine zmešamo skupaj.
Dodamo pomaranče.
Biskvit prerežemo na pol.
Zgornji del biskvita zdrobimo.
Dodamo pomarančni nadev.
Nadev polijemo po biskvitu.
Pripravimo margarino, čokolado v prahu in mleko.
Margarino stopimo in dodamo mleko in čokolado.
Prelijemo po nadevu in pustimo v hladilniku par ur.
Ekola in so Jaffa rezine končane!
Sočno in sladko popoldne vam želim! :)
ENGLISH VERSION:
I never liked Jaffa cookies. For me, they have too much artificial flavor. A couple of years ago I got this recipe and I was impressed with the full and juicy orange flavor which you will never get in Jaffa cakes. If you are a fan of oranges and juicy pastries, homemade Jaffa cakes is the answer.
We will need:
Shortcake:
Dressing:
Prepare an egg, milk, oil, sugar, flour and baking powder.
Mix all together together.
Prepare a baking sheet and baking paper.
Pour into the pan and bake 30 minutes at 180 ° C.
Slice frozen oranges and place them in a blender. Grind the peel. Oranges can be cut before they are frozen, the only problem is that they lose more fluid this way.
Prepare water, vanilla sugar, sugar and jam.
Mix all ingredients together.
Add the oranges.
Cut the cake in half.
Crush the upper part of the cake.
Add the orange filling.
Pour the filling onto the biscuit.
Prepare margarine, chocolate powder and milk.
All ingredients must melt.
Pour the filling and leave in the refrigerator a couple of hours.
Enjoy!
Ko sem pred parimi leti dobila v roke ta recept, sem bila navdušena nad polnim in sočnim okusom pomaranče, ki ga v Jaffa piškotih ne boste nikoli dobili. Če ste ljubitelji pomaranč in sočnega peciva, so domače Jaffa rezine pravi odgovor.
Že na fotografijah lahko zasledite zelo sočno strukturo peciva in pričakujte izredno zadovoljne goste, jaz sem že pri prvem obisku morala napisati recept :) ...
Juicy homemade Jaffa cake .. |
Biskvit:
- 5 jajc
- 24 žlic sladkorja
- 24 žlic mleka
- 24 žlic olja
- 24 žlic moke
- 1 pecilni prašek
Nadev:
- 4 zmrznjene pomaranče
- 20 dag sladkorja
- 1 dl vode
- 4 žlice mareličnega džema ali marmelade
- 2 vanilijeva sladkorja
Preliv:
- 5 dag margarine
- 2 dl mleka
- 20 dag čokolade v prahu
Ingredients |
Pripravimo jajca, mleko, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Vse sestavine zmešamo skupaj.
Pripravimo pekač in peki papir.
Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180°C.
Zmrznjene pomaranče narežemo na majše konce in jih damo v blender. Zmeljemo z lupino. Pomaranče lahko razrežemo še predem jih zmrznemo, edini problem je, da potem izgubi več tekočine. Večje kose ponovno zmeljite.
Pripravimo vodo, vanilijev sladkor, sladkor in džem.
Vse sestavine zmešamo skupaj.
Dodamo pomaranče.
Biskvit prerežemo na pol.
Zgornji del biskvita zdrobimo.
Dodamo pomarančni nadev.
Nadev polijemo po biskvitu.
Pripravimo margarino, čokolado v prahu in mleko.
Margarino stopimo in dodamo mleko in čokolado.
Prelijemo po nadevu in pustimo v hladilniku par ur.
Ekola in so Jaffa rezine končane!
Sočno in sladko popoldne vam želim! :)
ENGLISH VERSION:
I never liked Jaffa cookies. For me, they have too much artificial flavor. A couple of years ago I got this recipe and I was impressed with the full and juicy orange flavor which you will never get in Jaffa cakes. If you are a fan of oranges and juicy pastries, homemade Jaffa cakes is the answer.
We will need:
Shortcake:
- 5 eggs
- 24 tablespoons sugar
- 24 tablespoons milk
- 24 tablespoons oil
- 24 tablespoons flour
- 1 baking powder
- 4 frozen oranges
- 20 g sugar
- 1 dl water
- 4 tablespoons apricot jam or marmalade
- 2 vanilla sugar
Dressing:
- 5 dag margarine
- 2 dl milk
- 20 dag chocolate powder
Prepare an egg, milk, oil, sugar, flour and baking powder.
Mix all together together.
Prepare a baking sheet and baking paper.
Pour into the pan and bake 30 minutes at 180 ° C.
Slice frozen oranges and place them in a blender. Grind the peel. Oranges can be cut before they are frozen, the only problem is that they lose more fluid this way.
Prepare water, vanilla sugar, sugar and jam.
Mix all ingredients together.
Add the oranges.
Cut the cake in half.
Crush the upper part of the cake.
Add the orange filling.
Pour the filling onto the biscuit.
Prepare margarine, chocolate powder and milk.
All ingredients must melt.
Pour the filling and leave in the refrigerator a couple of hours.
Enjoy!
Ni komentarjev:
Objavite komentar