Ravno zadnjič sem se sprehajala z mami po Lidlu in na oddelku njihovih slaščic zagledam tiramisu, katerega obožujem in je ena izmed mojih najljubših sladic. Ker bi seveda bil greh da ga kupim, sem v roke vzela našo staro knjigo z recepti in naredila tiramisu, katerega ne delamo z klasičnimi baby keksi, ampak z biskvitom. Gremo na delo :D ...
Potrebujemo:
Biskvit:
Krema je zelo mehka, kdor ima raje bolj čvrsto in kopaktno, dodajte 2 kremfixa... Nam ga je zmanjkalo, zato smo samo molili boga, da bo krema stala ;) ...
Potrebujemo:
Biskvit:
- 4 cela jajca
- 4 žlice vode
- 4 žlice sladkorja
- 4 žlice moke
- pol pecilnega praška
- 3 dcl nesladkane črne kave
- 1 žlica kakava + posip na koncu
Krema:
- 3 sladke smetane (200 ml)
- 3 mascapone (250 g)
- 4 rumenjaki
- 20 dag sladkorja
Pripravimo sestavine za biskvit.
Jajca ločimo.
Stepemo sneg.
Rumenjake, sladkor in vodo zmešamo skupaj.
Moko, kakav in pecilni presejemo.
Suhe sestavine ročno primešamo.
Ročno primešamo sneg.
Vlijemo v namaščen pekač (39 x 25 cm), pečemo na 160°C, 15 - 20 minut.
Skuhamo nesladkano kavo in jo precedimo.
Kavo polijemo po toplem biskvitu.
Pripravimo sestavine za kremo.
Smetano čvrsto stepemo in dodamo preostale sestavine.
Krema je zelo mehka, kdor ima raje bolj čvrsto in kopaktno, dodajte 2 kremfixa... Nam ga je zmanjkalo, zato smo samo molili boga, da bo krema stala ;) ...
Kremo vlijemo na biskvit.
Posujemo s kakavom. Tiramisu naj počiva čez noč...groza a ne?
Prijetno sladkanje!
Ni komentarjev:
Objavite komentar