četrtek, 30. junij 2016

Osvežilna poletna tortica brez peke... / Refreshing summer cake without baking...

Sem izredno velik ljubitelj tortic, ampak v tej vročini mi nekako ne gredo "težke" in sladke kreme v slast, zato raje posežem po osvežilnih okusih citrusov. Seveda v kombinaciji s skuto ali jogurtom so še toliko boljše!

Zadnje čase pa imam res srečo z recepti! Ali kaj manjka ali pa količina sestavin ni v redu!
Tokrat je v receptu pisalo samo 100 g margarine, sem dodala še 50 g za vsak slučaj in še vedno ni bila tista klasična tekstura... No naslednjič bo kar 200 g margarine, ker je tortica ressss odlično osvežilna za poletje in mi je eden izmed boljših receptov!

Refreshing summer cake

Potrebujemo:

Testo:
  • 200 g margarine
  • 250 g petit keksov

Nadev:
  • 5 listov želatine
  • 500 g skute
  • 2,50 dcl sladke smetane
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 limoni

Ingredients

Kekse zmeljemo, margarino stopimo, ter premešamo skupaj.
Testo močno pritisnemo ob dno tortnega modela (22 cm) in postavimo v hladilnik za kakšno uro.


Naribamo limonino lupino ter jo ožamemo.
Stepemo sladko smetano.


Želatino namočimo v hladni vodi.
Skuti dodamo polovico sladkorja, ter lupinico limone.


 Želatino ožamemo in jo raztopimo v limoninem soku na majhnem ognju.


Limonin sok z želatino vlijemo k skuti, ter dodamo preostalo polovico sladkorja in stepeno sladko smetano.


Dobro premešamo in kremo porazdelimo po pekaču.


Za 2 uri postavimo v hladilnik.
Prijetno sladkanje želim!





 ENGLISH VERSION

We will need:

Dough:
  • 200 g margarine
  • 250 g of petit biscuits
Filling:  
  • 5 sheets of gelatin
  • 500 g ricotta
  • 2.50 ounces heavy cream
  • 150 g caster sugar
  • 2 lemons

Grind the biscuits, melt the margarine and mix together. 

Press dough strongly against the bottom of the pie model (22 cm) and place in the fridge for an hour.
 

Grate the lemon zest and squeze the juice. 
Make whipped cream. 
Soak the gelatine in cold water. 
Take the curd and add half the sugar and the lemon zest. 
Squeze the gelatin and dissolve it in lemon juice over low heat. 
Pour the lemon juice with gelatin over the curd and add the rest of sugar and whipped cream. 
Mix well and spread over the baking dish. 
Put in the fridge for 2 hours.

Enjoy!






Ni komentarjev:

Objavite komentar