petek, 18. september 2015

Enostavne Raffaello kroglice malo drugače... / Simple and fast Raffaello (coconut) balls...

Zakaj Raffaello kroglice malo drugače? Zato, ker se med pripravljanjem spomniš, da ne bi bilo slabo poizkusiti kroglice povaljane v mlete mandlje. Ja, tudi med pripravo Raffaello kroglic se sproti rojevajo nove ideje!



 Potrebujemo:
  • 300 g bele čokolade
  • 200 g kokosove moke
  • 80 g kokosovega olja
  • 200 ml sladke smetane
  • mandlji

Kokosovo olje najprej stopimo nad vodno paro.
Ko se stopi dodamo belo čokolado.
Mešamo, dokler se čokolada ne stopi.


Pripravimo si posodo, kokosovo moko in smetano.
Obe sestavini zmešamo skupaj.
Prilijemo stopljeno čokolado.
Vse zmešamo in postavimo v hladilnik. Kroglice se najlepše oblikujejo, če je masa trda.


Pripravimo si maso, kokosovo moko, mandlje in pladenj.
Med maso vstavimo mandelj.
Povaljamo v kokosovi moki. Med ustvarjanjem sem dobila idejo, da bi za kroglice uporabila mandljevo moko, zato jih po želji povaljajte še v tej. Tako, da sedaj imam dve različici Raffaello kroglic.


 Kroglice postavimo nazaj v hladilnik. Obvezno serviramo hladne.
Prijetno sladkanje želim!








Ni komentarjev:

Objavite komentar