petek, 25. september 2015

Hitra orehova rulada s kislo smetano... / Walnut Roll with Sour cream...

English version at the bottom!!

Mislim, da ne poznam hitrejše in enostvanejše priprave orehove rulade. Potrebujemo skupno samo pet sestavin, pečemo samo 10 minut in poleg tega je orehova rulada primerna za osebe s celiakijo saj ne vsebuje moke. Ker orehova rulada ne vsebuje moke je lahko prebavljiva in se ne “vsede” v želodec in te ne napihne, kot se po večini rado naredi.


 


 Potrebujemo:
  •  6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic mletih orehov
  • 6 žlic mleka
  • kisla smetana
  • čokolada za preliv po želji


 Jajca ločimo in stepemo sneg.
 Rumenjake in sladkor penasto umešamo.
 Dodamo orehe in mleko.
 Na koncu dodamo sneg, ki ga ročno umešamo.


Pripravimo pekač in peki papir.
V pekač vlijemo maso.
Postavimo v pečico in pečemo 10 minut na 180°C.


Biskvit odstranimo iz pečice in jo pustimo, da se ohladi. Biskvita NE zavijamo! Verjetno boste mislili, da je biskvit še surov, verjemite mi, da ni. Takšen mora biti na otip, rahlo lepljiv.
Pripravimo kislo smetano.


Kislo smetano razmažemo po biskvitu.
Rulado zvijemo.
Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik.



Naša orehova rulada s kislo smetano je pripravljena!
Prijetno sladkanje želim!






English version:


I have never made such an easy Roll. You only need  four ingredients plus sour cream for filling. You only bake it for 10 minutes! This walnut Roll is also gluten free because you do not need flour to prepare it! What more can you ask for!?
 The taste is just amazing! 

We will need:
  • 6 eggs
  • 6 tablespoons sugar
  • 6 tablespoons chopped walnuts
  • 6 tablespoons milk
  • sour cream
  • chocolate sauce, if desired

Separate the eggs and whip the snow. 
Egg yolks and sugar foam mixing. 
Add the nuts and milk. 
Finally, add the snow by hand mixing. 

Prepare a baking sheet and baking paper. 
In the baking dish pour mass. 
Put in the oven and bake for 10 minutes at 180 ° C.

Remove biscuit from the oven and allow to cool down. DO NOT wrap the biscuit! You will probably think that the cake still raw, believe me, it is not. It should feel slightly sticky.

Enjoy!



Ni komentarjev:

Objavite komentar